Cactusvijgolie van Zina Cosmetics

Pure oliën en serums zijn een grote hit op het moment. Ik ben persoonlijk erg fan van arganolie, maar testte dit keer eens de cactusvijgolie van het merk Zina.

Zina betekent ‘schoonheid’ in het Arabisch. Dit relatief nieuwe merk produceert cosmetica op basis van verschillende pure biologische oliën zoals het bekende en gelauwerde arganolie, maar ook cactusvijgolie behoort tot het assortiment. Voor mij tot voor kort een onbekende soort. Cactusvijgolie is afkomstig van de pitten uit de vruchten van vijgcactus (Optunia ficus-indica) en zou de crème de la crème zijn op het gebied van natuurlijke cosmetica. Het is absoluut geen budgetproduct, omdat de plant erg schaars is wat hem duur maakt. Het bijzondere van de plant is dat het een hoog percentage Delta-Tocoferol (vitamine E) bevat, dat huidveroudering tegen gaat.

De cactusvijgolie van Zina Cosmetics is koudgeperst en wordt op ambachtelijke wijze in Marokko geproduceerd. Het product is honderd procent biologisch gecertificeerd, naast Delta-Tocoferol ook rijk aan essentiële vetzuren zoals omega-6 en linolzuur en bevat een vleugje neroli-olie (bittere sinaasappelbloesem). Om het milieu te sparen is ervoor gekozen om geen doosje om de producten heen te doen. Net zoals de multifunctionele arganolie kun je cactusvijgolie voor van alles gebruiken: als oogserum, gezichtsserum, handverzorging, in de droge puntjes van je haar, om je lichaam te verzorgen en noem maar op.

Cactusvijgolie Cactusvijgolie

Zina Cosmetics kiest bewust voor transparante verpakkingen zodat je het product goed kunt zien. In dit geval een goudgele olie die qua kleur op arganolie lijkt. De cactusvijgolie komt in een handzame sprayflacon van 30 ml, handig om mee te nemen en de spray die erop zit is hygiënisch in gebruik. Met één druk op de spray heb je genoeg om je handen of gezicht te verzorgen. De geur van neroli kan ik de ene keer wel en dan weer niet waarderen. Ik gebruik dit product vaak ’s avonds als een serum onder mijn gezichtscrème en rondom mijn ogen, maar soms vind ik de geur te overheersend. Misschien ligt het er ook een beetje aan dat de geur eigenlijk net niks is. Ik zou persoonlijk kiezen voor een gelaagd geurpalet van verschillende etherische oliën of helemaal voor neutraal gaan, maar niet maar één etherische olie.

Opvallend is dat het product erg zuinig in gebruik is en enorm snel intrekt. Pure arganolie moet bij mij meestal ietsje langer op de huid van mijn gezicht intrekken, deze lijkt wanneer je ‘m spaarzaam aanbrengt iets sneller te gaan. In de huid van mijn handen trekt hij helemaal bizar snel in. Ik denk dat er geen enkel product is dat zo ongelofelijk snel intrekt. Echt super! Het is een voedend serum en mijn huid wordt er lekker zacht van. Ik hou van multifunctionele producten die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Deze olie kun je als oogserum en gezichtsserum gebruiken. Dat vind ik echt ideaal.

Cactusvijgolie Cactusvijgolie

Maar de prijs is niet mis en voor dat bedrag had ik misschien wel een wat luxere verpakking gewild of toch een iets meer gelaagd parfum van etherische oliën. Ik heb ook serums van RS Natural CosmeticsNina’s Nature en van Amanprana getest. Dat laatste merk was qua prijs vergelijkbaar met de cactusvijgolie van Zina Cosmetics, maar dan krijg je wel meer product voor je geld. Of het echt een goede vergelijking is weet ik niet, want in de andere serums zit dan weer geen cactusvijgolie die zo schaars is. Hoe dan ook, het is een luxeproduct en daar hangt een prijskaartje aan. Namelijk 58,95 euro. Zina Cosmetics is onder meer te koop bij SoloBioMooi.

Deze review bevat een product dat door een ondernemer of fabrikant is opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published