Culinair nieuws #5 – o.a. Cinema Culinair, We Tap Water en Jamie’s Italian

Er is weer nieuws op culinair gebied. Vandaag onder meer nieuws over Cinema Culinair waar je een film kijkt en ‘real time’ de gerechten uit de film eet, een nieuwe fles van WeTapWater en Jamie komt naar Nederland.

WeTapWater vernieuwt fles
Het initiatief WeTapWater bracht enkele jaren geleden deze drinkbidon op de markt. Het idee was om het gebruik van kraanwater te gaan stimuleren, ook in de horeca. En dat is gelukt. Onlangs vernieuwde WeTapWater het design van de fles, die nu in vijf hippe kleuren verkrijgbaar is. De fles is van food grade RVS, honderd procent BPA-vrij en honderd procent recyclebaar. Van je aankoop gaat daarnaast vijf procent naar de Plastic Soup Foundation. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: WeTapWater
Bron afbeelding: WeTapWater

Eten met muziek en wijn proeven bij Sounds like Wine
In samenwerking met Pllek organiseren de muziekuitgeverij VOLKOREN en de Wijnsociëteit Les petits crus op zondag 1 februari 2015 van 19:00 tot 22:30 uur Sounds like Wine. Een gezellig avondje uit met live muziek van singer-songwriters én een culinaire verwennerij met mini-wijnproeverij. Entree kost € 75,00. Daar krijg je voor live muziek, vier gerechten met zes bijpassende wijnen. Tickets vind je hier.

Bron afbeelding: Flickr.com, fotograaf: Brendan DeBrincat
Bron afbeelding: Flickr.com, fotograaf: Brendan DeBrincat

Cinema Culinair met Estômago
Lekker uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden zodat je proeft wat je ziet. What you see is what you eat! Zondagavond 22 februari kun je de Braziliaanse film Estômago beleven met al je zintuigen. Bij Pllek op de NDSM-werf kookt chef-kok Dimitry Mulder gerecht uit de film en eet je real-time mee met de acteurs in deze zwoele en spannende film. Entree kost €69,50 voor 1 film met vijfgangenmenu en één drankje uit de film. Kijk voor meer informatie op cinemaculinair.

Bron afbeelding: Ossip van Duivenbode
Bron afbeelding: Ossip van Duivenbode

Nationale restaurantweek komt er weer aan
Nog even en dan is weer Nationale Restaurant Week. Van 5 tot 15 maart gooien ruim duizend restaurants in Nederland (waaronder ook enkele met een Michelin ster) hun deuren weer open. Voor €27,50 eet je een driegangendiner of voor €22,50 een driegangenlunch. Wanneer je je abonneert op de nieuwsbrief kun je eerder reserveren. Kijk hier voor meer informatie.

Bron afbeelding: Diningcity
Bron afbeelding: Diningcity

Jamie’s Italian komt naar Nederland
Jamie Oliver opent binnenkort zijn eerste restaurant in Nederland. Het restaurant zal in het najaar van 2015 openen in de Markthal in Rotterdam. De ‘casual dining experience’ van Jamie’s Italian is betaalbaar, toegankelijk en gebaseerd op smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten met hoge welzijnsnormen. Het eerste Jamie’s Italian restaurant was een samenwerking tussen Oliver en Gennaro Contaldo en opende in 2008 in Oxford, Engeland. Inmiddels zijn er ruim dertig Jamie’s Italian restaurants in het Verenigd Koninkrijk en dertien internationale restaurants van Sydney tot aan Dublin.

Bron afbeelding:  Markthal
Bron afbeelding: Markthal

Restaurant Awards 2015 bekend
De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije*** (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot Het Beste Restaurant van Nederland en het Het Beste Biologische Restaurant van Nederland. Alhoewel het gros van de winnaars onder restaurants met een Michelinster is gevallen, is het opvallend dat vakbroeders ook niet-sterrenrestaurants als favoriet bestempelen. Zo viel C.E.O. Baas van het Vlees in de prijzen voor de categorie Beste Vlees Restaurant. Ook restaurant Mario Uva, wist zonder Michelinster menig collega-chef het water in de mond doen lopen en kreeg de prijs voor Het Beste Italiaanse Restaurant. Zien welke restaurants nog meer in de prijzen vielen? Kijk hier!

Bron afbeelding: Restaurant Awards
Bron afbeelding: Restaurant Awards

Culy Food Festival
In het Paasweekend op 4 en 5 april vindt het Culy Food Festival plaats. Van gourmet hamburgers tot een all-day breakfast club en van streetfoodgerechten uit Londen tot de beste cocktails van getalenteerde shakers. Maar verwacht ook gezonde hapjes, bijzondere amuses, frisse sapjes en onbekende smaken. Naast lekker eten kun je ook culinaire workshops volgen, films kijken waar het water je van de in de mond loopt, meer leren over ingrediënten, tips van chefs krijgen en lekker boodschappen doen voor thuis. Zaterdag 4 april is Culy Food Festival geopend van 13.00 tot 23.00 uur. Zondag 5 april is Culy Food Festival geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Bron afbeelding: Culy
Bron afbeelding: Culy

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published