Curry met zoete aardappel, palmkool en kikkererwten

Curry met zoete aardappel, palmkool en kikkererwten

Zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel, maar een wortel uit de Windebloemenfamilie. Zoals alle wortels en groenten die onder de grond groeien bevatten ze veel (langzame) koolhydraten en dus energie. Prima krachtvoer dus.

Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de ‘echte’ aardappel langzamere koolhydraten en om deze reden is deze knol dan ook erg geliefd in de fitnesswereld. De vezels zorgen voor een trage verbranding, hierdoor heb je langer een voller gevoel en door bepaalde antioxidanten zou zelfs het afvallen worden bevorderd. Ook zou deze groente goed zijn voor diabetici, omdat de suikers pas in de dikke darm worden verteerd en zou het zorgen voor een beter gereguleerde aanmaak en afbraak van insuline.

Ik kende palmkool niet, maar liep er onlangs toevallig tegenaan. Het is familie van de groene kool en smaakt eigenlijk ook net zo. Je zou dus ook groene kool kunnen gebruiken, wanneer je geen palmkool kunt vinden. Palmkool heet trouwens zo, omdat het niet in een krop groeit maar in de vorm van een palmboompje. Grappig he?

Curry met zoete aardappel, palmkool en kikkererwten

Ik gebruikte kokosroom, die is wat lobbiger dan gewone kokosmelk. Mocht je hier niet aan kunnen komen, dan kun je ook gewone kokosmelk gebruiken. Dit gerecht is volledig plantaardig en het recept is voldoende voor twee personen wanneer je er ook rijst bij zou eten.

Curry met zoete aardappel, palmkool en kikkererwten

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 medium grote zoete aardappels
 • 4 ‘takken’ palmkool
 • half blik kikkererwten
 • blik gepelde tomaten
 • blikje kokosroom van 160 ml
 • 1 eetlepel garam masala
 • ½ theelepel cayennepeper
 • verse koriander
 • handjevol rauwe (dwz ongebrande) amandelen
 • rijst

Instructies

 1. Schil de zoete aardappels. Snijd in blokjes.
 2. Pel en snipper de ui. Bak in wat olie. Voeg de zoete aardappels toe en de geperste knoflook. Bak kort aan. Doe de garam masala en cayenne erbij.
 3. Voeg nu de gepelde tomaten toe en het blikje kokosroom toe. Roer en laat op een laag tot matig vuur met het deksel op de pan in een half uurtje pruttelen.
 4. Bereid ondertussen de rijst.
 5. Snijd de palmkool in kleinere stukken en voeg samen met de kikkererwten tegen het einde nog even toe om vijf minuten mee te koken. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
 6. Rooster in een droge koekenpan de amandelen, die je iets kleiner hakt voordat je ze in de pan doet. Serveer met rijst, de amandelen en wat fijn gehakte koriander.
https://allthatfood.nl/2015/01/curry-met-zoete-aardappel-palmkool-en-kikkererwten/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published