Twaalf toffe foodboxen

Foodboxen waarop je een abonnement kunt nemen zijn momenteel razend populair. Had je tot enkele jaren geleden alleen een groenteabonnement bij de natuurwinkel, nu kun je je nog niet omdraaien of is er weer een nieuw initiatief op dit gebied gestart. Superleuk natuurlijk! Want op die manier wordt lekker en vaak ook eerlijk eten gemakkelijk verkrijgbaar en meer gemeengoed. Ik zette twaalf abonnementen op een rijtje.

BeeBox
Met de door mede boeren opgezette Beebox krijg je een gevarieerde versbox aan huis met groente, fruit, brood, aardappelen, eieren, sap, vlees en vis. De meeste producten zijn biologisch, lokaal geteeld bij Nederlandse boeren die er een eerlijke prijs voor krijgen. Er zijn drie boxen verkrijgbaar. De BOX bevat aardappelen, groente, fruit, sap en brood. De BOXL wordt aangevuld met vlees en eieren. En de BOXXL bevat daarnaast extra delicatessen en bijzondere ingrediënten. Voor eenpersoons huishoudens en tweeverdieners is er een eenpersoons variant van de BOXXL met kleinere hoeveelheden van de producten. Ook zijn er boxen verkrijgbaar voor een koolhydraatarme levensstijl.

Bron afbeelding: Beebox
Bron afbeelding: Beebox

Kosten: vanaf €25,00 voor de BOX voor twee personen oplopend tot €60,00 voor de BOXXL voor vier personen per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 6
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week
Aantal gerechten: minstens 3
Aantal personen: 2 tot 4
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur.
Proefabonnement mogelijk: ja, 4 weken.
Recepten: ja, meegeleverd en op de site.
Meer info: Beebox

Streekbox
In de Streekbox vind je honderd procent verse ingrediënten voor drie maaltijden per week waar je zowel Hollandse als wereldmaaltijden mee kunt bereiden. Er zijn vier boxen verkrijgbaar. Een fruitbox, vegetarische box, gezinsbox en specialsbox. Soms zijn er nog speciale eenmalige boxen beschikbaar, zoals een gourmetbox. Wat de Streekbox bijzonder maakt is dat je ‘m niet alleen wekelijks kunt afnemen, maar ook tweewekelijks. Fijn wanneer je bijvoorbeeld veel buiten de deur eet.

Bron afbeelding: Streekbox
Bron afbeelding: Streekbox

Kosten: vanaf €22,00 voor een fruitbox voor twee personen oplopend tot €51,00 voor een specialsbox voor vier personen per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 4 en soms nog een speciale eenmalige box zoals de gourmetbox.
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: 3
Aantal personen: 2 tot 4
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op donderdag of vrijdag tussen 16:30 en 21:30. Er komen nog verzendkosten van €7,95 bij. Je kunt meerdere boxen bestellen, bijvoorbeeld samen met je buren voor dezelfde verzendprijs.
Proefabonnement mogelijk: ja. Het is mogelijk om de box eenmalig te kopen, maar ook om een proefabonnement van 4 weken af te sluiten zowel voor de wekelijks als tweewekelijkse box.
Recepten: ja, meegeleverd en vindbaar op de site.
Meer info: Streekbox

Foodelicious
Hou jij van bijzondere delicatessen? Zoals een mooie olijfolie, smaakvolle balsamico, aparte snacks, lekkere bonbons of heerlijke worst? De initiatiefnemers en eigenaars van de gelijknamige webshop van Foodelicious zoeken heel Europa af naar mooie en pure producten. De box bevat een mix van verschillende productgroepen zoals chocolade, azijn, olie, pasta, sauzen, drank, zoetwaren en kruiden en bestaat altijd uit een selectie van minimaal zes producten. De box verschijnt trouwens eens per twee maanden, zodat je langer met de producten kunt doen.

Bron afbeelding: Foodelicious
Bron afbeelding: Foodelicious

Kosten: €34,95 (tweemaandelijks), €39,95 (eenmalig).
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1
Hoe vaak geleverd: 1 keer per twee maanden.
Aantal gerechten: niet van toepassing.
Aantal personen: niet van toepassing.
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd. Er komen geen verzendkosten bij.
Proefabonnement mogelijk: nee, je kunt de box wel eenmalig aanschaffen.
Recepten: ja, meegeleverd en vindbaar op de site.
Meer info: Foodelicious

De Krat
De Krat stelt een krat samen met lokale en eerlijke seizoensproducten waar je in ieder geval drie maaltijden per week mee kunt maken, waarvan twee met vlees en één vegetarisch. Alle producten die je nodig hebt voor de drie meegeleverde recepten zitten in De Krat, je hoeft dus niet meer naar de winkel voor deze recepten. Naast de GemaksKrat is er ook een Weekendkrat en een Weekendkrat Extra verkrijgbaar, die net weer even anders van samenstelling zijn. De Krat is in steeds meer plekken in Nederland verkrijgbaar, kijk hier of je postcodegebied erbij zit.

Bron afbeelding: De krat
Bron afbeelding: De krat

Kosten: vanaf €30,00 voor de Gemakskrat voor twee personen oplopend tot €70,00 voor de Weekendkrat Extra voor vier personen per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 3
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: in ieder geval 3 in de Gemakskrat.
Aantal personen: 1 tot 4
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op maandagavond.
Proefabonnement mogelijk: ja, 2 weken.
Recepten: ja, meegeleverd bij de box en vindbaar op de site.
Meer info: De Krat

FoodWeLove
In de FoodWeLovebox draait het volledig om delicatessen die vaak door een bekende foodie of op een thematisch manier, zoals bijvoorbeeld een sushibox, zijn samengesteld. De inhoud blijft geheim tot het moment van verzending in de derde week van de maand. Je kunt kiezen voor een abonnement, een eenmalige box voor jezelf of om cadeau te geven. Daarnaast zijn er met enige regelmaat specials verkrijgbaar die los staan van de maandelijkse box.

Bron afbeelding: FoodWeLove
Bron afbeelding: FoodWeLove

Kosten: €24,95 (maandelijks), €27,50 (eenmalig).
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1 en soms een special.
Hoe vaak geleverd: 1 keer per maand.
Aantal gerechten: niet van toepassing.
Aantal personen: niet van toepassing.
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd. Er zijn geen verzendkosten.
Proefabonnement mogelijk: nee, maar het is wel mogelijk om een box eenmalig te kopen.
Recepten: ja, meegeleverd bij de box en vindbaar op de site.
Meer info: FoodWeLove

BitesWeLove
Met BitesWeLove krijg je wekelijks lekkere, gezonde tussendoortjes op basis van noten, zaden en superfoods op je deurmat. Je kunt kiezen uit de profielen Pure, Power en Pleasure en je bestelling wordt daar op aangepast. Naast een abonnement voor jezelf, kun je het ook iemand anders cadeau doen. BitesWeLove is een foodabonnement van dezelfde initiatiefnemers als van FoodWeLove.

Bron afbeelding: BitesWeLove
Bron afbeelding: BitesWeLove

Kosten: €4,95 per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 3 op basis van een profiel.
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: niet van toepassing.
Aantal personen: 1
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd of op je werk, brievenbuspost zonder extra kosten.
Proefabonnement mogelijk: nee.
Recepten: niet van toepassing.
Meer info: BitesWeLove

Zadina’s Box
Ben jij gek op de Arabische en Indiase keuken? Dan is de box van Zadina misschien wel wat voor jou! In deze box zitten meestal producten van het seizoen die bovendien vaak biologisch zijn. Je kunt kiezen voor twee dagen, twee dagen met maaltijdsoep, drie dagen of drie dagen met maaltijdsoep. Praktisch alles wat je nodig hebt zit in de box, met uitzondering van bijvoorbeeld algemene smaakmakers zoals olijfolie en knoflook. Je kunt per week aangeven of je de box wilt ontvangen of bijvoorbeeld een week wilt overslaan.

Bron afbeelding: Zadina's box
Bron afbeelding: Zadina’s box

Kosten: vanaf €35,50 voor twee personen voor twee dagen oplopend tot €107,51 euro voor 5 personen voor drie dagen en een maaltijdsoep per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: 2 tot 3 met keuze voor een maaltijdsoep.
Aantal personen: 1 tot 5
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op maandagavond. Geen extra verzendkosten.
Proefabonnement mogelijk: nee, wel de mogelijkheid om de box eenmalig te kopen.
Recepten: ja, meegeleverd bij de box.
Meer info: Zadina

Boerschappen
Boerschappen is een hyperlokale box met pure seizoensproducten uit de omgeving van Breda. Je kunt dan ook het beste een abonnement afsluiten wanneer je woonachtig bent in of dichtbij deze Brabantse stad. Een box bestaat meestal uit twee keer vlees, één keer vis, verschillende soorten groenten, fruit, zuivel, eieren en broodbeleg. Soms is er budget over voor iets extra’s zoals brood, pastasaus of sap. Wat er in de box zit wordt via de wekelijkse nieuwsbrief en social mediakanalen gecommuniceerd.

Bron afbeelding: Boerschappen
Bron afbeelding: Boerschappen

Kosten: €30,00 per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: in ieder geval 4 met vlees en vis.
Aantal personen: 2
Ophalen of bezorgen: je kiest voor een vaste ophaalavond op maandag of donderdagavond bij de locatie Strand Binnen in Breda.
Proefabonnement mogelijk: ja, 2 weken.
Recepten: ja, via de mail.
Meer info: Boerschappen

Odin
Het allereerste abonnement op het gebied van eten dat ooit in Nederland verkrijgbaar was, verdient hier ook een plekje. Het is immers nog steeds een heel praktisch abonnement met als enige aanbieder biologisch-dynamische groenten en fruit. Altijd vers en zoveel mogelijk van het seizoen. Er zijn vijf abonnementen verkrijgbaar. Een klein abonnement met groente voor twee personen, groot abonnement met groente voor vier personen, fruit abonnement voor één tot twee personen, eenpersoons abonnement en een familie abonnement met naast groente ook fruit voor drie tot vier personen.

Bron afbeelding: Odin
Bron afbeelding: Odin

Kosten: van €8,75 voor het kleine abonnement oplopend tot €15,75 voor een familie abonnement per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 5
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: 2 tot 4 maaltijden of 4 tot 5 dagen fruit.
Aantal personen: 1 tot 4
Ophalen of bezorgen: afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.
Proefabonnement mogelijk: ja, 4 weken.
Recepten: meegeleverd.
Meer info: Odin

Hello Fresh
Hello Fresh is enige abonnementsvorm waar je kunt kiezen voor een box voor één persoon oplopend tot een box voor een zespersoons huishouden. Net zoals bij de meeste andere abonnementsvormen krijg je ook hier wekelijks een box met verse producten bij je thuis bezorgd. In deze box zitten producten zoals vlees, vis, groente, pasta, pesto, noten en smaakmakers en met deze producten kook je drie tot vijf maaltijden per week met de meegeleverde recepten. De producten komen grotendeels uit Nederland en zijn regelmatig biologisch, duurzaam of diervriendelijk. Er zijn drie boxen. Een fruitbox, een veggiebox en een orignalbox.

Bron afbeelding: Hello Fresh
Bron afbeelding: Hello Fresh

Kosten: vanaf €14,00 euro voor een medium fruitbox oplopend tot €129,00 voor een originalbox met vijf maaltijden voor zes personen per week.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 3
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: 3 tot 5
Aantal personen: 1 tot 6
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op zaterdagochtend, zondagmiddag, maandag of dinsdagavond. Er komen geen extra verzendkosten bij.
Proefabonnement mogelijk: nee, het is wel mogelijk om een box eenmalig aan te schaffen.
Recepten: ja, meegeleverd en vindbaar op de site.
Meer info: Hello Fresh 

Willem&Drees
Willem&Drees leverde eerst lokale, eerlijke seizoensproducten aan supermarkten en groothandels, maar sinds eind 2014 kunnen ook consumenten een kist met verse producten direct van de boer online samen stellen. De producten lopen uiteen van groente, fruit, brood, zuivel, eieren en vlees en vleeswaren. Ook kun je kiezen voor een basiskist die is gevuld en die je vervolgens tijdens het bestelproces verder kunt uitbreiden. Je kunt kiezen voor wekelijks hetzelfde, maar het ook eenmalig of eens in de zoveel tijd weer eens een kist met lekker eten bij ze bestellen.

Bron afbeelding: Willem&Drees
Bron afbeelding: Willem&Drees

Kosten: vanaf €32,95 voor de basiskist voor één persoon tot €35,50 voor een basiskist voor twee personen. Maar dit bedrag kan oplopen afhankelijk van wat je koopt.
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1
Hoe vaak geleverd: 1 keer per week.
Aantal gerechten: zelf te bepalen.
Aantal personen: zelf te bepalen.
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd op vrijdag of zaterdag. Wanneer je vanaf €60,00 bestelt komen er geen extra verzendkosten bij. In de Randstad betaal je trouwens €5,00 verzendkosten, daarbuiten €10,00. Je moet minimaal voor €30,00 euro bestellen.
Proefabonnement mogelijk: niet van toepassing.
Recepten: nee.
Meer info: Willem&Drees 

Bierbox
Speciaal voor iedereen die van lekkere en bijzondere bieren houdt is er Hopperbier. Een box gevuld met vijf verschillende craftbieren met twee van elke soort. De boxen worden enigszins thematisch samengesteld, zoals bitterzoet, Halloween, natte zomer en feestdagenbox. Je kunt een abonnement nemen of eenmalig een box bestellen.

Bron afbeelding: Hopperbier
Bron afbeelding: Hopperbier

Kosten per week: €27,95 (maandelijks), €29,95 euro (eenmalig).
Hoeveel soorten boxen beschikbaar: 1
Hoe vaak geleverd: 1 keer per maand.
Aantal gerechten: niet van toepassing.
Aantal personen: niet van toepassing.
Ophalen of bezorgen: thuisbezorgd. Er komen geen extra verzendkosten bij.
Proefabonnement mogelijk: nee, de box is wel eenmalig te bestellen.
Recepten: nee.
Meer info: Hopperbier

Dit artikel bevat gesponsorde links. Kijk bij mijn disclaimer voor meer informatie.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published