“Brandsunxpctd is een gevaarlijke winkel voor mijn portemonnee”

Eerlijk, gezond en duurzaam eten is haar vroeger met de paplepel ingegoten. Volgens Maaike Groen was deze levensstijl dan ook de basis voor het door haar opgerichte modemerk Miss Green. Nog steeds vindt ze het belangrijk om bewust te eten. Zo eet ze regelmatig vegetarisch en dat hoeft helemaal niet saai te zijn! In de buurt van Miss Green headquarters vind je haar vijf favorieten waar je onder meer terecht kunt voor heerlijke quinoasalades en geweldige broodjes met gegrilde groenten.

Wolkers
“Op het hoekje van de Gedempte Oude Gracht in een mooi oud pand vind je Wolkers. Een hippe koffietent en lunchbar. De inrichting bestaat uit vintage meubelen die heel fris en industrieel zijn gestyled, waardoor het wat Berlijns aandoet. De kaart is lekker simpel, maar de gerechten zijn gemaakt van lokale en veelal biologische ingrediënten en wat ze serveren is gewoon goed. Een echte aanrader is het zuurdesembroodje hummus met gegrilde groente en rucola. Die is zo onwijs lekker.”

Bron afbeelding: Wolkers
Bron afbeelding: Wolkers

Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139
Haarlem
Facebookpagina

Brandsunxpctd/Mogadorunxpctd
“Tijdens de crisis was het stil, maar ineens schieten bijzondere winkelconcepten weer als paddenstoelen uit de grond. Brandsunxpctd is zo’n winkel die heel creatief is gestyled. Ze verkopen er van alles. Van muurverf tot sieraden en van kleding tot handgemaakt servies. Het is echt een gevaarlijke winkel voor mijn portemonnee, ik wil alles wel meenemen. Aan de winkel zit een toffe koffiebar met dito gave inrichting, Mogadorunxpctd. Naast lekkere koffie van Bocca kun je er ook thee, broodjes en taarten waaronder carrotcake krijgen.”

Bron afbeelding: Brandsunxpctd
Bron afbeelding: Brandsunxpctd

Brandsunxpctd / Mogadorunxpctd
Gedempte Oude Gracht 144
Haarlem
Facebookpagina
Facebookpagina

Blender
“In dit pand zat eerst een naaiatelier, maar die is verhuisd en sinds kort zit er Blender. Een hippe lunchtent waar je onder meer oathies, gezonde broodjes op basis van havervlokken, verse smoothies, quinoasalades en snacks op basis van superfoods zoals gojibessen kunt krijgen. Blender is nu al superpopulair en het is er dan ook vaak erg druk. Het is van binnen mooi strak aangekleed. Een beetje een yuppentent maar je kunt er heel erg goed vertoeven en bovendien lekker werken met je laptop.”

Bron afbeelding: Blender
Bron afbeelding: Blender

Blender
Kleine Houtstraat 138
Haarlem
Website

Portrait
“Wederom een winkel met koffiebar. En wederom een geweldig ingerichte winkel. Ik vind het zo gaaf om te zien dat ondernemers weer investeren en nieuwe winkelconcepten durven neer te zetten. Tijdens de crisis lag dit stil, maar je merkt dat er weer gave nieuwe winkelconcepten bijkomen. Portrait is daar ook zeker één van. Alles wat je in de winkel ziet is te koop. Je kunt er niet alleen kleding, kunst, beautyproducten, eten en woonaccessoires kopen, maar ook lekker zitten om te werken. Want naast koffie kun je er ook broodjes en ontbijt krijgen. Aanwinst voor Haarlem.”

Bron afbeelding: Portrait Haarlem
Bron afbeelding: Portrait Haarlem

Portrait
Raamvest 29A
Haarlem
Website

De wereld van Jansje
“De wereld van Jansje is een winkel met lunchroom en sociale werkplaats in één. Hier werken namelijk mensen met een beperking. De maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen terug in de winkel, maar ook een deel van het assortiment is fair trade, duurzaam of gemaakt van gerecyclede materialen. Je vindt er onder meer leuke cadeaus, sieraden, woonaccessoires, spulletjes voor creatieve hobby’s en ongelofelijk veel kookboeken. In de lunchroom kun je terecht voor een lekkere cappuccino, citroentaart of huisgemaakte soep. De ingrediënten zijn bovendien eerlijk, waar mogelijk biologisch en vaak lokaal.”

Bron afbeelding: De wereld van Jansje
Bron afbeelding: De wereld van Jansje

De wereld van Jansje
Grote Houtstraat 45
Haarlem
Website

Bron afbeelding boven: Miss Green

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published