Tien leuke ideetjes voor een geslaagd Valentijnsontbijtje

Morgen is het Valentijn en da’s een goed excuus om lekker te eten. Vergeet dure bijouterie en opsmuk, ga gewoon voor een ontbijtje met een romantisch tintje. Tien leuke ideetjes om van dit ontbijt een succes te maken.

Gebakken ei of boterham in de vorm van een hart
Koop een uitsteker in de vorm van een hart (of gebruik er een waarmee je koekjes bakt) en bak er een eitje of pannenkoek in. Wanneer je een beetje handig bent, snijd je zonder uitsteker een hartvorm uit een boterham. Zo leuk!

Spek el romantico
Neem twee lapjes spek en vouw ze in een boogje naar elkaar toe zodat je een hartjesvorm krijgt. Bestrijk ze met wat honing en mosterd en bak in een oven op 200 graden in een kwartier á twintig minuten of totdat ze krokant zijn. Kijk hier voor het exacte idee.

Bladerdeeghapjes met chocopasta
Neem twee vellen bladerdeeg, snijd een hartje uit een vel en bestrijk het andere vel met chocopasta. Leg het andere vel erop en vul het hartje met een stukje vers fruit. Besprenkel met suiker en bak een kwartiertje op 175 graden in de oven. Kijk hier voor het exacte idee.

Roze smoothie
Maak een romantische smoothie door rood fruit of aardbeien (ga in deze tijd van het jaar voor diepvriesfruit) te mixen met wat (plantaardige) melk of naturel yoghurt en eventueel nog wat honing of stevia. Knip uit een stukje papier een hartje, leg dit op het glas en schaaf er wat pure chocolade of strooi er wat cacaopoeder bovenuit.

Bron afbeelding: via Flickr.com, fotograaf: Visit Finger Lakes
Bron afbeelding: via Flickr.com, fotograaf: Visit Finger Lakes

Chocoladefondue
Wie zegt dat chocoladefondue alleen voor het dessert bedoeld is? Ik in ieder geval niet 😉 Koop de lekkerste koekjes, fruit en marshmallows. Verwarm blokjes bittere chocolade in een fonduesetje en dip al het lekkers in de chocolade. Als je dan toch bezig bent serveer je er nog een glaasje prosecco bij. Yolo!

Cake in a mug
Verras je geliefde met cake in een beker. Het concept is simpel. Je neemt wat bloem, ei, olie, zoetstof en bijvoorbeeld cacao en vanille en mengt dit in een grote mok door elkaar. Dan zet je de beker enkele minuten in de magnetron. Kijk hier voor een recept.

Wentelteefjes
Haal wat boterhammen door een mix van ei, met wat melk of water en bak ze in een koekenpan. Eventueel kun je nog wat crème de cassis aan het mengsel toevoegen, zoals ik hier deed, voor een extra luxe gevoel. Ook heel lekker is om een sandwich te maken van twee wentelteefjes met ertussen een laag chocopasta.

Pannenkoekspiesjes met fruit
Bak pannenkoekjes Amerikaanse stijl. Druk er wanneer ze klaar zijn met een uitsteker een hartje uit. Maak een spies door de pannenkoekjes te combineren met bijvoorbeeld vers fruit, verse roomkaas of een dot slagroom. Kijk hier voor het exacte idee.

Bron afbeelding: via Flickr.com, fotograaf: Karen Newman
Bron afbeelding: via Flickr.com, fotograaf: Karen Newman

Ontbijtpizza
Houden jij en je partner meer van hartig, dan maak je een lekkere pizza in de vorm van een hart. Je kunt het deeg van A tot Z maken, maar je zou ook een kant en klaar bodem kunnen gebruiken en hier een pizza uitsnijden. Saus maak je gemakkelijk zelf met wat passata of tomaten in blik, ui, knoflook en kruiden, zoals oregano, tijm en rozemarijn. Beleggen en bakken maar!

Toast met ei en spek, maar dan anders
Snijd een rondje uit brood, smeer de buitenkant met wat boter en vul de hartjes van een siliconen mal. Leg er een plakje spek in en breek een uitje. Bak op 190 graden in twintig minuten. Kijk hier voor het exacte idee.

Bron afbeelding boven: via Flickr.com, fotograaf: epSos .de

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published