Vijf keer een moderne paasontbijttafel

Fluffy gele kuikens, hardgroene tafellakens en papieren servetjes met paaseieren erop. Niks mis mee, maar de traditioneel gedecoreerde paastafel kan anno 2015 best een makeover krijgen. Ik zette vijf verschillende stijlen op een rijtje die niet alleen helemaal van nu, maar bovendien stuk voor stuk paasproof zijn.

Romantisch
De romantische tafel bevat veel liefelijke, zoete kleuren zoals roze, mintgroen, babyblauw gecombineerd met vintage (geïnspireerd) servies, konijnenbeeldjes, taartplateaus met kartelrandjes en romantische lentebloemen in een vaas met een strik erom heen. Andere accessoires kunnen zijn servetten of tafellakens met bloemetjes, strikjes en kanten details.

this is glamorous - romantisch
Bron afbeelding: This is Glamorous
digs digs - romantisch
Bron afbeelding: Digs Digs
Elizabeth hanna design - romantisch
Bron afbeelding: ElizabethAnneDesign
hcphc - romantisch
Bron afbeelding: HCPC
Bron afbeelding: HolidayAndHearth
Bron afbeelding: HolidayAndHearth

Rustiek
Op de rustieke tafel staan paastakken op een moderne manier gestyled. Bijvoorbeeld in een hele grote vaas, verwerkt tot placemats of juist in lieve kleine vaasjes. Op het servies staan natuurlijke tekeningen afgebeeld zoals blaadjes en bloemen of zijn juist in naturel kleuren zoals grijs en beige. Op de tafel vind je ook grof linnen, een bos bloemen in rustige kleuren in een weckpot, zelfgemaakte naambordjes van hout, grof papier en afgewerkt met hennep touw.

digs digs - rustiek2
Bron afbeelding: DigsDigs
stonegabler - rustiek
Bron afbeelding: Stonegableblog
dearlilli - rustiek
Bron afbeelding: DearLillie
Digs digs - rustiek
Bron afbeelding: DigsDigs
cottageinthehooks - rustiek
Bron afbeelding: CottageInTheHooks

Fris en fruitig
Fris en fruitig staat voor veel felle kleuren met elkaar gecombineerd. Denk daarnaast aan prints zoals polkadots, ruitjes of streepjes, gekke grote bloemen, servies van kunststof of juist recyclebaar materiaal, felgekleurde paaseieren en een lekker fel tafelkleed (of twee). Iets te hysterisch? Je kunt dit thema ook in wat zoetere pasteltinten toepassen, zolang je maar lekker veel kleuren en prints met elkaar combineert.

CI_Kim-Foren-Geranium-Lake-Double-Place-Settings_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960
Bron afbeelding: Hgtv
Chuddagas - fel
Bron afbeelding: Chuddagas
architecture design - fel
Bron afbeelding: ArchitectureDesign
Digs digs - fel
Bron afbeelding: DigsDigs
Easter-Table-ArchitectureArtDesigns-11 - fel
Bron afbeelding: ArchitectureDesign

Blauw
Blauw is een frisse kleur en past mooi bij wit en kan ook gecombineerd worden met een vleugje geel of groen. Je kunt allerlei kanten op met blauw. Wat dacht je van Delfts blauw, Scandinavisch blauw of vintage grijsblauw. Gebruik deze kleur als hoofdaccent en bouw je thema verder uit.

Wohnidee - blue
Bron afbeelding: Wohnidee
Messagenote - blue
Bron afbeelding: MessageNote
hgt - blue
Bron afbeelding: Hgtv
easter-table-decor-30
Bron: DigsDigs
Annihouse -blue
Bron afbeelding: Ofdesign

 

New chique
Met new chique kan alle kanten op, zolang het maar niet uitgesproken landelijk, rustiek, romantisch of bont gekleurd is. Modern en elegant zijn de sleutelwoorden, met rustige kleuren en goud als hoofdaccent. En misschien hier en daar een hip accent zoals een vaas met geometrische vlakken.

Love megan - blue
Bron afbeelding: LoveMegan
blog.hwtm new chique
Bron afbeelding: blog.hwtm
new chique martha stewart
Bron afbeelding: Martha Stewart
Sugerandcharm - new chique
Bron afbeelding: SugarAndCharm
Findinghomeonline - new chique
Bron afbeelding: FindingHomeOnline

 

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published