Oosterse pompoensoep met kokosmelk, curry en sinaasappelsap

Oosterse pompoensoep

Eerder maakte ik al een pompoenvenkelsoep met tomatensalsa, vandaag heb ik een Oosterse pompoensoep op het menu staan.

Misschien een beetje gek dat ik deze soep nu nog, in juni, deel. Het is immers bijna zomer en ik sta gewoon nog te koken met een wintergroente. Maar ik had er ineens zo’n trek in! En gelukkig zijn pompoenen bijna het hele jaar door verkrijgbaar.

Naast kokosmelk bevat deze soep als Aziatische smaakmaker een klein beetje currypasta. Ik heb gekozen voor oranje currypasta, omdat ik die toevallig in huis had, maar je kunt ook voor groene of rode gaan. Ik voegde naast pompoen en ui ook een wortel en bleekselderij toe voor meer smaak en nog meer vitamines en vezels.

De Oosterse pompoensoep is door de currypasta licht pittig van smaak en heeft een subtiel kruidige hint door nootmuskaat. Sinaasappelsap en gember geven het net wat meer frisheid. Wat verse koriander voor garnering en smaak maakt het plaatje natuurlijk compleet.

Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep met kokosmelk, curry en sinaasappelsap

Ingrediënten 

 • 1 kleine hokkaido pompoen
 • 1 ui
 • 1 wortel
 • 2 stengels bleekselderij
 • klein stukje verse gember
 • ½ theelepel nootmuskaat
 • 1 theelepel citroengras
 • 1 theelepel currypasta naar keuze
 • 1 liter kippenbouillon
 • 500 ml kokosmelk
 • 300 ml sinaasappelsap
 • verse koriander

Bereidingswijze

 1. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukken.
 2. Snipper de ui, schil en snijd de wortel en stengels bleekselderij.
 3. Doe een beetje boter of olie in een pan en bak de ui in vijf minuten glazig.
 4. Voeg de andere groenten, kruiden en currypasta toe.
 5. Doe de bouillon en kokosmelk erbij. Laat nu zachtjes koken totdat de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer een half uur á drie kwartier.
 6. Haal van het vuur en voeg de sinaasappelsap toe.
 7. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
 8. Ik vind het persoonlijk lekker om de soep nog even door een zeef te halen. Met de bolle kant van een grote opschep- of soeplepel roer je nu zachtjes door de soep die door zeef gaat. Door de soep te zeven wordt de soep net wat delicater.
 9. Garneer met koriander.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published