Sfeer, Puur en Eerlijk

Lekker lunchen met mijn moeder! Nou, dát uitje liep onlangs even héél anders dan gepland. Via een omweg kwamen we uiteindelijk bij Sfeer, Puur en Eerlijk uit.

Het was al de derde keer dat we van plan waren om naar de Alohabar in Rotterdam te gaan. De eerste keer waren ze dicht waarna we bij Picknick zijn gaan lunchen, de tweede keer hadden we ook al geen geluk en nu waren ze wel open, maar zou de kaart worden veranderd en stond er behalve bitterballen en een tosti niks op het menu. De wel erg vriendelijke serveerster heeft nog navraag gedaan of de kok niet iets glutenvrij’s voor mij kon maken. Maar helaas. We besloten het bij een kop thee te houden en over te gaan op plan B.

Het zou de stadsboerderij Uit eigen stad worden. Ik had een route uitgestippeld, maar wat er nu precies mis is gegaan in de app van 9292 weet ik niet. Want in plaats van de Marconistraat, kwamen we in Crooswijk uit. Ik moest ondertussen alweer heel nodig plassen, had trek en stond dankzij mijn zwangerschapshormonen door dit gedoe zo ongeveer op ontploffen 😉 Gelukkig vond ik snel een lunchtent in de buurt en zo kwamen we rond 15:30, ruim 2 ½ nadat mijn moeder en ik elkaar op Rotterdam Centraal hadden ontmoet, bij onze bestemming aan.

Sfeer, Puur en Eerlijk is een lunchroom waar wordt gewerkt met, zoals de naam al doet vermoeden, met pure en eerlijke ingrediënten. Het zit in het gezellig ingerichte winkelstraatje Lusthof in het statige Kralingen. Deze straat met mooie boompartijen is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontstaan en nog steeds worden de winkels uitgebaat door kleinschalige ondernemers zoals een scharrelslager, banketbakker en kaasboer. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook een hippe damesmodezaak, goede lectuurwinkel en winkel met kookbenodigdheden.

Salades
De meeste gasten zaten buiten op het terras, maar wij besloten binnen te gaan zitten. Het interieur van Sfeer, Puur en Eerlijk is landelijk modern te noemen met een etalage waarin verse producten in manden liggen uitgestald, een steigerhouten bar en er is gekozen voor donkere kleuren zoals een grijze muur met donkergrijze lambrisering. Denk aan de stijl van Rivièra Maison en je zit qua sfeer wel goed.

De bediening was erg vriendelijk en dacht hardop mee over een glutenvrij gerecht. Mijn moeder en ik gingen beiden voor een salade. Mijn moeder voor een Ceasar met huisgerookte kipfilet en ik een variant met geitenkaas. De salades waren zeker wel prima te noemen met verse ingrediënten en aangemaakt met een goed op smaak gebrachte vinaigrette. Voor mijn moeder zat er ook nog wat brood bij. Na een watertje en thee besloot ik de late lunch met een ietwat zoete chai latte.

Sfeer, Puur en Eerlijk is een leuk tentje en ook al is het eten in orde, ik sloeg er ook niet écht steil van achterover. Gewoon een prima lunchroom die volgens mij een mooie aanvulling is op het aanbod in de winkelstraat. Er is een gezellig terrasje, hele vriendelijke bediening en genoeg keuze voor hongerige magen. Ik heb trouwens uit andere recensies begrepen dat de smoothies ook heel lekker zijn en dat ze hier niet alleen de grootste tosti van Rotterdam serveren, maar dat die zo lekker is dat je er echt voor moet omrijden.

Sfeer, Puur en Eerlijk
Lusthofstraat 45
Rotterdam

Bron afbeelding: Sfeer, Puur en Eerlijk

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published