Tuinbonen met paprika, tomaat en chorizo

Chorizo met tuinbonen, paprika en tomaatjes

Dit is nu écht zo’n heerlijk Zuid-Europees gerecht om doordeweeks op tafel neer te zetten. Lekker, snel en voedzaam.

Het tuinbonenseizoen is eigenlijk weer volop aan de gang, maar als je op zo’n doordeweekse avond haast hebt kun je ook prima die uit de diepvries nemen. Dit recept gaat dan ook uit van diepvriestuinbonen. Helaas verkopen ze niet in elke supermarkt ingevroren tuinbonen is mijn eigen ervaring, dus soms moet je even zoeken.

Chorizo met tuinbonen, paprika en tomaatjes

Let op, wanneer je kiest voor een fabrieksworst moet je voordat je gaat snijden eerst het plastic van de worst verwijderen. Dit eet je liever niet op. Bij een ambachtelijke worst is dit niet nodig.

Als je wilt kun je er nog wat brood bij serveren, ik at het gewoon zo.

Tuinbonen met paprika, tomaat en chorizo

Ingrediënten 

  • 1 grote chorizoworst
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook.
  • 2 paprika’s
  • 450 gram tuinbonen (ontdooid)
  • bakje cherrytomaatjes
  • handje korianderblaadjes
  • glas witte wijn
  • klein scheutje balsamico
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizoworst in plakjes.
  2. Bak de chorizoworst goudbruin.
  3. Snijd de rode ui, haal de chorizoworst uit de pan en bak in hetzelfde vet de ui even glazig. Pers de tenen knoflook erboven uit.
  4. Was en snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  5. Doe een glas wijn in de pan. Laat de alcohol verdampen.
  6. Doe de chorizoworst terug in de pan, samen met de paprika’s en tuinbonen. Laat een balsamico.
  7. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de korianderblaadjes.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published