Zalm met rauwe ham en groene asperges

Vandaag heb ik een gerecht voor je dat binnen twintig minuten op tafel staat. Zalm met rauwe ham en groene asperges is bovendien lekker licht en op top zomers.

Eerder maakte ik een surf ’n turf pasta met garnalen en pancetta, ook in dit gerecht wordt gebruik gemaakt van de combinatie vis en vlees. Erg lekker, want de rauwe ham geeft de vis echt iets extra’s.

Inmiddels loopt het groene aspergeseizoen bijna tegen haar einde. Benut asperges dus nog even zolang het kan, want aan het einde van de maand juni zijn ze niet meer verkrijgbaar of minder lekker. Dit recept is trouwens voor twee personen, verdubbel de hoeveelheden als je met z’n vieren eet.

IMG_3129

Zalm met rauwe ham en groene asperges

Ingrediënten 

  • 2 stuks zalm
  • 2 grote plakken rauwe ham
  • bos groene asperges
  • paar takjes dragon
  • vier kleine blaadjes salie
  • rasp van een halve citroen en het sap ervan
  • peper en zout
  • olijfolie
  • mayonaise
  • mierikswortel

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius.
  2. Wrijf de stukken zalm in met peper en zout en olijfolie.
  3. Leg op elk stuk zalm twee kleine blaadjes salie en omwikkel ze met een plak rauwe ham.
  4. Doe een paar druppels olijfolie in een ovenschaal. Haal de harde onderkant van de asperges af en schil ze eventueel bij als ze toch wat houtig zijn. Druppel wat olijfolie over de asperges heen, breng op smaak met wat zout, peper, wat blaadjes dragon en rasp er nog wat citroenschil overheen.
  5. Leg de stukken zalm op de asperges en bak af in 10 á 15 minuten.
  6. Maak ondertussen een sausje van een lepel mayonaise en theelepel mierikswortel.
  7. Druppel wat citroensap over de vis en asperges en serveer met de mierikswortelmayo.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published