Gezonde kipnuggets met kokossnippers en amandelmeel

kipnuggets

Bij kipnuggets denk je snel aan die fabrieksmatig gevormde stukjes ‘kip’ van een bekende fastfoodketen met een zompig korstje paneermeel. Dat kun jij thuis dus echt veel beter, lekkerder en voedzamer met deze gezonde kipnuggets.

Jaren geleden kwam ik dit recept tegen. Lekker! Maar ik vond de kipnuggets ook een beetje flauw van smaak. Ik heb het recept een beetje aangepast met onder andere meer kruiden en ook heb ik gerookt paprikapoeder toegevoegd. Dit geeft meteen een barbecue-achtige smaak aan de nuggets.

Voor het laagje aan de buitenkant wordt een mengsel gebruikt van kokos en amandelmeel. Mocht je dit niet in huis hebben dan zou je wellicht paneermeel kunnen gebruiken. Ik heb dit nooit geprobeerd met (glutenvrij) paneermeel, maar het lijkt me geen probleem. Wel zou je de bolletjes nog even door wat bloem en ei moeten halen, terwijl het kokosamandelmeelmengsel van zichzelf al aan het vlees blijft plakken. Bovendien is het voordeel van kokos en amandelmeel dat het minder koolhydraten bevat. Fijn voor mensen die hier op letten.

Believe me, je raakt verslaafd aan deze nuggets. Het korstje heeft een subtiele kokossmaak en het kipmengsel is lekker stevig van structuur en goed gekruid. Het zal je bovendien opvallen dat ze erg goed vullen en dat je er minder van hoeft te eten dan kant-en-klaar kipnuggets. PS ze zijn ook heel erg lekker als snack en doen het goed als borrelhapje op een feestje. Onderstaand recept is goed voor ongeveer twaalf nuggets.

kipnuggets

Gezonde kipnuggets met een korstje van kokossnippers en amandelmeel

Ingrediënten 

 • 2 kipfilets
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • zout en peper
 • 1 kopje amandelmeel
 • 1 kopje kokossnippers
 • olie naar keuze

Bereidingswijze

 1. Zet de oven op 180 graden Celsius.
 2. Maal de kipfilets in een keukenmachine met alle kruiden en peper en zout. In het originele recept wordt ook eigeel gebruikt, maar dat is mijn inziens niet perse nodig.
 3. Meng de kokossnippers met amandelmeel in een kom.
 4. Draai met je handen een klein balletje van het kipmengsel en haal ze door het kokosamandelmeelmengsel.
 5. Bak ze in een laagje olie in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
 6. Transporteer ze naar een oventray met een laagje bakpapier en bak ze in vijf á zes minuten in de oven af.
 7. Serveer met wat ketchup of barbecuesaus. Lekker met wat salade.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published