Pindadadelrepen met cranberry’s en cacaonibs

Pindadadelrepen met cranberry’s en cacaonibs

Een snel, zoet maar toch enigszins verantwoord tussendoortje waar geen oven aan te pas komt. Zo gemakkelijk kan het soms zijn.

Ik ben gek op deze lärabarachtige tussendoortjes. Ze zijn snel gemaakt, lekker zoet en je kunt ze ook nog meenemen in een stukje bakpapier of bewaardoosje. En je kunt er lekker mee variëren. Ik gebruik vaak dadels als basis, maar ze zijn ook lekker met gedroogde abrikozen of vijgen. Meestal ga ik voor amandelen, maar nu nam ik eens pinda’s. Gezouten nog wel. Ernstig verslavend 😉

Pindadadelrepen met cranberry’s en cacaonibs

Ik gebruikte dadels van de Albert Heijn, maar die zijn helaas aan de droge kant dus had ik er wat meer van nodig. Bij droge wat meer kleine dadels ga je uit van twintig stuks. Bij grotere, sappige medjool dadels heb je aan vijftien wel voldoende.

Pindadadelrepen met cranberry’s en cacaonibs

Pindadadelrepen met cranberry’s en cacaonibs

Ingrediënten

 • 150 gram pinda’s (een cup)
 • 15 á 20 dadels
 • eetlepel dadelpasta (honing werkt eventueel ook)
 • 15 gram cacaonibs
 • 20 gram cranberry’s
 • kokosrasp

Instructies

 1. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.
 2. Maal daarna fijn in een keukenmachine.
 3. Voeg nu de dadels toe. Check wel even of ze ontpit zijn.
 4. Laat de machine draaien en voeg een eetlepel dadelpasta toe. Het mengsel moet enigszins plakkerig zijn. Wanneer het nog niet kleverig genoeg is kun je meer dadelpasta toevoegen.
 5. Pak een niet al te grote vierkante ovenschaal en bekleed met een stukje bakpapier. Transporteer het mengsel in de ovenschaal en voeg de cacaonibs en cranberry’s toe. Verdeel dit en druk het mengsel mooi plat aan met je vingers.
 6. Strooi er wat kokosrasp overheen en druk een beetje aan.
 7. Zet minstens een uur in de vriezer. Langer mag ook. Snijd in repen of blokjes en bewaar in een afgesloten doosje in de koelkast.
https://allthatfood.nl/2018/06/pindadadelrepen-met-cranberrys-en-cacaonibs/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published