Snelle en eenvoudige glutenvrije vanillecake

Snelle en eenvoudige vanillecake

Oh wat ik laatst toch ineens enorm veel trek in een simpele vanillecake. Dus wat doe je dan? Dan bak je natuurlijk gewoon een vanillecake 😉

Belangrijk is voor bakgerechten dat boter en eieren dezelfde temperatuur (kamertemperatuur) hebben zodat ze tijdens het mixen niet schiften. Neem de tijd om de boter met suiker luchtig te kloppen. Als de boter mooi licht is geworden en lekker veel volume heeft gekregen is het goed. Neem ook de tijd om de eieren luchtig te kloppen. Bij voorkeur gaan ze daarna één voor één door het beslag.

Wist je dat ovens vaak koude en warme plekken hebben? Daarom kan het raadzaam zijn om de cake tijdens het bakken te keren. Ik zet zelf het bakblik altijd overdwars erin (dus niet in de lengte naar je toe, maar in de volle breedte naar je toe). Test met de satéprikker uiteindelijk de gaarheid van de cake. Blijft er beslag aan kleven dan moet hij nog even terug. Blijven er alleen kruimels aan, dan is hij klaar.

Snelle en eenvoudige vanillecake

Zoals altijd met glutenvrije bakgerechten gaat de versheid snel achteruit. Het beste is om de cake zo snel mogelijk te consumeren. Eventueel zou je de cake ook in plakken kunnen snijden en invriezen. Ik gebruikte voor de recept Kuchen en Kekse (mix C) van Schär. Maar je zou hiervoor ook een andere mix kunnen gebruiken.

Snelle en eenvoudige vanillecake

Snelle en eenvoudige vanillecake

Ingrediënten

 • 300 gram glutenvrije bakmix
 • 125 gram suiker
 • 125 gram ongezouten boter
 • 4 eieren
 • 100 ml melk
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • 1 theelepel vanille-essence
 • snuf zout

Instructies

 1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius.
 2. Klop de boter met de suiker luchtig in een keukenmachine of met de handmixer.
 3. Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
 4. Roer alle droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan het beslag, samen met de vanille-essence en melk. Roer goed door elkaar.
 5. Vet een bakblik in, giet het mengsel over en bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar in de oven.
 6. Laat de cake tenslotte even afkoelen in de vorm en stort daarna uit op een rooster om volledig af te koelen.
https://allthatfood.nl/2018/07/glutenvrije-vanillecake/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published