Lauwwarme salade met kikkererwten, geroosterde paprika en feta

Lauwwarme salade met kikkererwten, geroosterde paprika en feta

Het leek me leuk om een keer geen warme, maar ook geen koude salade te maken. Iets er tussenin dus! Deze salade is lekker vullend door de kikkererwten, licht zoutig van de feta en heeft een zoetje door de honingmosterddressing. Doordat de kikkererwten en paprika iets warm door de salade worden gehusseld, zal ook de sla lichtjes verwarmen.

Ik roosterde de paprika’s op het gaspit. Omdat het wat as kan geven, zou je wat aluminiumfolie rondom het gaspit kunnen leggen zodat het folie de rommel opvangt. Heb je geen gasfornuis, dan zou je de paprika’s in de grillpan kunnen roosteren. Wel eerst de paprika’s in stukken snijden en de zaadlijsten verwijderen.

Het grillen kan tenslotte ook in de oven. Zet de oven op de hoogste grillstand en leg de paprika’s op een ingevette baktray of ovenschaal. Keer ze regelmatig totdat ze zwart worden. Heb je dit nu allemaal niet of heb je geen zin om moeite te doen, dan kun je natuurlijk ook voor geroosterde paprika uit pot gaan.

Lauwwarme salade met kikkererwten, geroosterde paprika en feta

Lauwwarme salade met kikkererwten, geroosterde paprika en feta

Ingrediënten

 • 1 blik of pot kikkererwten van 400 gram
 • halve krop sla
 • 2 rode paprika’s
 • 2 bosuien of 4 lente-uitjes
 • stuk feta
 • theelepel mosterd
 • theelepel honing
 • eetlepel citroensap (of azijn)
 • olie
 • peper en zout
 • paar takjes koriander

Instructies

 1. Rooster de paprika’s op het gasfornuis door ze tegen een gaspit aan te leggen. Keer regelmatig om, net zolang totdat ze zwart zijn geblakerd.
 2. Laat ze stomen in een papieren zak of een stevige ziplock bag. Let erop dat je geen dun plastic boterhamzakje neemt, dit kan gaan smelten.
 3. Snijd de bosuitjes. Was en droog de sla, snijd in repen. Doe ze in de kom, samen met wat korianderblaadjes.
 4. Maak de dressing. Meng mosterd met honing en citroen. Voeg peper en zout toe. Mix nu met een garde of vork druppelsgewijs wat olie erbij. Net zolang totdat het een mooie homogene dressing is geworden. Maak hiermee de sla en bosuien aan.
 5. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, was ze goed met koud water.
 6. Haal de paprika’s uit de zak. Je kunt als het goed is het vel er nu gemakkelijk afhalen. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika’s in repen.
 7. Verwarm de kikkererwten en de paprika’s nu even twee á drie minuten in een droge koekenpan.
 8. Doe dit bij de salade in de kom. Hussel met slabestek.
 9. Brokkel er naar smaak feta over heen.
https://allthatfood.nl/2018/08/lauwwarme-salade-met-kikkererwten-geroosterde-paprika-en-feta/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published