Springrolls met groente, garnalen en rundvlees

Springrolls met groente, garnalen en rundvlees

Springrolls kun je als snack eten, maar zijn ook een volwaardige maaltijd. Het idee is dat je speciale ronde rijstvellen vult met allemaal lekkere dingetjes en dan oprolt.

Je kunt dat op meerdere manieren doen, zolang je er maar voor zorgt dat de zijkanten ook naar binnen worden gevouwen en het dus geen tortilla wordt (kijk hier voor een opvouwtechniek). De vellen, die te koop zijn bij de toko en sommige supermarkten, zijn gemaakt van rijstebloem en worden zacht wanneer je ze kort weekt in warm water. Je kunt ze dus pas vouwen als je ze even hebt geweekt.

Je kunt springrolls met van alles en nog wat vullen, zoals kip, rund, vis of tofu. Ik heb gekozen voor twee varianten. Namelijk een met in boemboe gebakken rundvlees en een met in soja gebakken garnalen. Ik heb gewoon voor een kant en klaar zakje maar wel erg pure boemboe gekozen, maar je zou ook zelf boemboe kunnen maken. Je kunt tenslotte voor surf ’n turf gaan en een springroll zowel met de garnalen als het rundvlees vullen.

Springrolls met groente, garnalen en rundvlees

Springrolls met groente, garnalen en rundvlees

Ingrediënten

  • 300 gram rundvleesreepjes
  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels boemboe naar keuze
  • 1 teen knoflook
  • scheut sojasaus
  • 1 grote wortel
  • ¼ van ijsbergsla
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 150 gram taugé
  • mihoen
  • chilisaus
  • rijstvellen

Instructies

  1. Snijd de groenten op de taugé en sla na in een keukenmachine met de julienne hakschijf. Wanneer je dit niet hebt, snijd je de groenten met de hand tot fijne reepjes.
  2. Snijd de ijsbergsla in repen. Was de taugé en zet apart.
  3. Kook water, haal van het vuur, doe hierin mihoen en zet de deksel op de pan. Laat enkele minuten zo staan.
  4. Bak de rundvleesreepjes met de boemboe.
  5. Bak de garnalen in een andere pan met een teen uitgeperste knoflook en een scheutje sojasaus.
  6. Giet de mihoen af en spoel kort koud na.
  7. Doe alle ingrediënten in aparte bokjes, zet een schaal met warm water op tafel en rol de springrolls zoals hierboven beschreven.
  8. Serveer met wat chilisaus.
https://allthatfood.nl/2018/08/springrolls-met-groente-garnalen-en-rundvlees/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published