Sweet and spicy notenmix

Sweet and spicy notenmix

Ken je de geur van gebrande noten? Zo lekker! Ken je de geur van gesuikerde noten die je vaak op kerstmarkten tegen komt? Dubbel zo lekker! Gesuikerde noten hebben een suikerlaagje, dat nog eens extra zoet (en verleidelijk!) ruikt. Dit tussendoortje is er een beetje op geïnspireerd.

Je kunt noten in de oven roosteren of in een pan. De tweede optie is sneller en gebruikte ik. Het is erg gemakkelijk om je eigen noten te branden en je kunt er ook nog eens allerlei kanten mee op. Een keer een hartige mix of juist een Oostere mix. Het leek me lekker om de noten niet alleen zoet te maken met honing en kaneel, maar ook om ze een pittige nasmaak te geven met wat chili. Sweet ánd spicy dus.

Koop trouwens wel ongezouten noten. Ik kocht voor dit experiment gewoon een doosje van 175 gram bij de supermarkt of als je écht hele verse wilt haal je ze natuurlijk bij een notenboer. Belangrijk is tenslotte dat je bij de pan blijft staan. Het kan erg snel gaan en dan verbranden je noten, wat natuurlijk zonde is. De noten ogen op de foto wat donker, maar ik vermoed dat ze ook wat gekleurd zijn geraakt door het kaneelpoeder.

Sweet and spicy notenmix

De noten worden nog wat knapperiger wanneer je ze laat afkoelen. Ze kunnen ook wat aan elkaar gaan plakken, als je dit wilt vermijden kun je ze het beste verspreid op een bord (eventueel op een vel bakpapier) leggen totdat ze voldoende zijn afgekoeld. Beheers jezelf wel, want je wilt echt geen gloeiendhete honing in je mond krijgen.

Sweet and spicy notenmix

Ingrediënten

  • 150 á 175 gram notenmix naar keuze
  • 1 eetlepel kaneel
  • halve theelepel chili
  • zout naar smaak
  • 60 ml honing

Instructies

  1. Rooster de noten in de droge koekenpan totdat ze lichtjes beginnen te verkleuren.
  2. Haal de koekenpan van het vuur en doe de honing erbij. Schud de pan goed en laat de honing karameliseren.
  3. Doe nu zo snel mogelijk de kruiden erbij. Hussel goed en haal uit de pan om ze op een bord te laten drogen.
https://allthatfood.nl/2018/08/sweet-and-spicy-notenmix/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published