Warme sandwichsalade met aubergine, paprika en spek

Warme sandwichsalade van aubergine, paprika en spek

Aubergine is dus echt zo’n typische zomergroente, lekker in een salade, pasta of geroosterd als bijgerecht. Vandaag maak ik er een warme sandwichsalade van.

Dit gerecht bestaat uit gebakken plakken aubergine afgewisseld met blokjes tomaat, paprika en wat spek. Je kunt het spek weglaten of vervangen voor feta of een licht ziltige kaas voor een vegetarische versie. Het recept is voor één persoon.

Warme sandwichsalade van aubergine, paprika en spek

Warme sandwichsalade van aubergine, paprika en spek

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • ½ paprika
  • 2 smaakvolle niet al te grote tomaten, zoals Tasty Tom
  • paar plakjes spek of rauwe ham
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwijder de onderkant en bovenkant van de aubergine en snijd de aubergine in de lengte tot dunne plakken.
  2. Verwarm flink wat olijfolie in een koekenpan. Aubergine neemt vrij veel olie op, dus wees niet te bescheiden met de olijfolie.
  3. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi met een klein beetje zout.
  4. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes.
  5. Bak de plakjes spek krokant.
  6. Nu kun je de sandwich aankleden. Leg elke keer twee plakken aubergine met daartussen paprika, tomaat, spek en wat gescheurde stukjes basilicum. Strooi er nog wat peper overheen.
https://allthatfood.nl/2018/08/warme-sandwichsalade-met-aubergine-paprika-en-spek/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published