Wilde rijstsalade met geroosterde pompoen, granaatappeldressing en halloumi

Wilde rijstsalade met geroosterde pompoen, granaatappeldressing en halloumi

Deze salade flans je niet á la minute in elkaar, maar believe me…hij is het waard!

Ik eet eigenlijk nooit zo vaak koolhydraten in de vorm van aardappels of rijst in een salade. En waarom eigenlijk niet? Het is hartstikke lekker en het vult als een tierelier. Ik gebruikte hiervoor wilde rijst. Of eigenlijk is het een mix met óók wilde rijst erin, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Deze rijst die ik heb gekocht bij de natuurwinkel, maar volgens mij kun je het ook wel bij de supermarkt krijgen. De rijst moest een goed half uur koken, hou hier dus rekening mee.

Wilde rijstsalade met geroosterde pompoen, granaatappeldressing en halloumi

Pompoen is echt een herfstgroente, een seizoen waar we nu toch wel een keer naar toe gaan, en dit keer maakte ik de pompoenrepen op smaak met ras el hanout. De smaak is heel subtiel en past goed bij de granaatappel en granaatappeldressing. Ik heb er niet bij gezet hoeveel halloumi je moet gebruiken, dit bepaal je gewoon lekker zelf naar eigen smaak en hoeveelheid trek 😉

Wilde rijstsalade met geroosterde pompoen, granaatappeldressing en halloumi

Ingrediënten

  • wilde rijst
  • halve hokkaido pompoen
  • halve rode ui
  • granaatappel
  • halloumi
  • handje pompoenpitten
  • theelepel ras el hanout
  • azijn
  • olie
  • granaatappelmelasse
  • peper en zout
  • paar muntblaadjes

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet de oven op 180 graden Celcius. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd in repen. Druppel wat olijfolie op de pompoenrepen en voeg een theelepel ras el hanout toe. Wrijf goed in de pompoen. Bak een half uurtje.
  3. Giet de rijst af en laat droog worden en enigszins afkoelen.
  4. Snipper de ui, snijd de pompoenrepen in kleine blokjes.
  5. Rooster de pompoenzaden in een droge koekenpan.
  6. Snijd de halloumi in repen en bak in een klein beetje olie in een koekenpan.
  7. Maak een dressing van wat olie met azijn, peper en zout en een scheutje granaatappelmelasse.
  8. Maak de salade met de rijst, groenten, druppel er lekker wat dressing doorheen. Leg de plakken halloumi erop.
  9. Snijd de granaatappel doormidden. Houd de vrucht op zijn kop en sla er met een houten lepel op.
  10. Garneer met wat muntblaadjes en strooi er wat van de pompoenpitten overheen.
https://allthatfood.nl/2018/08/wilde-rijstsalade-met-geroosterde-pompoen-granaatappeldressing-en-halloumi/

Wilde rijstsalade met geroosterde pompoen, granaatappeldressing en halloumi

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published