Zoete aardappelhachee met spiegelei

Hachee van gebakken zoete aardappel met spiegelei

Hachee van gebakken zoete aardappel met een spiegeleitje. Dit is nu echt zo’n lunch (of zelfs ontbijt?) gerecht wanneer je brood, soep en zelfs een salade helemaal zat bent. Even iets anders tussen de middag dan het geijkte. Wanneer je op een kantoor werkt misschien niet zo praktisch, maar bewaar ‘m dan voor een keer in het weekend.

Zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel. Joost mag weten waarom ze het wel zo hebben genoemd. Het is namelijk een wortelsoort of beter gezegd en zetmeelhoudende knol. Zoals alle groentes die lekker lang in de grond groeien hebben ze flink wat, in dit geval langzame, koolhydraten. Maar daardoor kun je er tenminste even op vooruit en vult het goed.

Ik maak dit gerecht ook wel eens met spek, maar ik hield het dit keer bij een vegetarische versie. Ik vond het trouwens lekker om er een kleine avocadosalade bij te eten van reepjes avocado, wat zout, peper, olijfolie en wat balsamico. Het recept is afgestemd op één persoon.

Hachee van gebakken zoete aardappel met spiegelei

Hachee van gebakken zoete aardappel met spiegelei

Ingrediënten

 • 1 zoete aardappel
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • theelepel oregano
 • zout en peper
 • olie
 • 2 eieren

Instructies

 1. Schil de zoete aardappel en rasp ‘m met een blokrasp fijn.
 2. Snipper de ui en bak aan in wat olie in een koekenpan. Voeg de zoete aardappel toe, peper, zout, oregano en een pers er een teen knoflook in uit.
 3. Bak de zoete aardappel in ongeveer tien á twaalf minuten op matig vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
 4. Bak ondertussen in een andere koekenpan twee eieren.
 5. Serveer direct, eventueel nog met een kleine salade.
https://allthatfood.nl/2018/08/zoete-aardappel-met-spiegelei/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published