Bonencassoulet met kip

Bonencassoulet met kip

Ik ben gek op stoofschotels en comfortfood. Ik hou van dat knusse gevoel dat comfortfood je geeft.

Ik maakte onlangs een bonencassoulet met kip. Traditioneel wordt in Frankrijk voor dit gerecht de witte boon gebruikt, maar ik had gespikkelde liggen dus nam ik die. In principe kun je elke boon gebruiken die je wilt.

Bonencassoulet met kip

Bonencassoulet met kip

Ingrediënten

 • 500 gram bonen naar keuze
 • stuk spek van 100 gram
 • kippenpoten of bout
 • blik gepelde tomaten
 • 1 volle eetlepel tomatenpuree
 • 2 uien
 • 6 tenen knoflook
 • glas rode wijn
 • paar takjes tijm
 • paar takjes rozemarijn
 • paar takjes marjolein of majoraan
 • paar takjes peterselie
 • laurierblaadje
 • zout en peper

Instructies

 1. Laat de bonen 24 uur van te voren weken. Ik knijp altijd een halve limoen of een stuk citroen uit in het water. Dit zorgt ervoor dat het fytinezuur in de bonen beter wordt afgebroken en bonen uiteindelijk beter verteerbaar worden.
 2. Kook de bonen de volgende dag in een klein laagje water zodat ze net onderstaan in een half uur op halfhoog vuur gaar.
 3. Snij ondertussen de uien en bak ze glazig in een grote stoofpan. Voeg de gesneden knoflook toe en een eetlepel tomatenpuree. Roer goed door en laat kort bakken. Giet het glas wijn erdoor en zet het vuur even hoog.
 4. Zet de oven aan op 180 graden.
 5. Zet een koekenpan op het vuur. Bak hierin de kippenbouten en het gesneden spek in ongeveer tien minuten.
 6. Snij de rozemarijn, marjolein en tijm wanneer je verse kruiden gebruikt en voeg toe aan het tomatenmengsel, samen met het laurierblad. Doe nu het blik tomaten erbij en breng even rustig aan de kook.
 7. Waarschijnlijk hebben de bonen een groot deel van het water opgenomen. Giet af en voeg toe aan het tomatenmengsel. Roer goed door en voeg peper en zout toe. Doe het spek en de kippenpoten in de pan en laat nog even tien minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
 8. Pak een ovenschaal, giet het mengsel over en zet ongeveer driekwartier in de oven. Roer zo nu en dan eventueel.
 9. Snipper de peterselie en strooi uit over het gerecht.
https://allthatfood.nl/2018/09/bonencassoulet-met-kip/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published