Spaghetti met merguez en cherrytomaatjes

Spaghetti met merguez en cherrytomaatjes

Ooit las ik in een recept dat Jamie gehaktballetjes haalde uit worstjes. Het leek mij leuk om op basis van dit idee een recept te maken. Een beetje van Jamie dus en een beetje van mij 😉

Het werd merguez, omdat ik daar toevallig tegen aanliep bij de Marqt. Je kunt merguez ook bij de Arabische slager kopen. Merguez van de Arabische slager bevat vaak al veel paprikapoeder, maar de receptuur wisselt natuurlijk per winkel en maker. De worstjes van de Marqt bleken namelijk niet heel veel paprikapoeder te bevatten, dus heb ik daar nog een beetje Spaanse paprikapoeder aan toegevoegd. Kijk even hoe jouw worstjes zijn en voeg eventueel zelf nog wat toe.

Je maakt ‘gehaktballetjes’ door de worstjes voorzichtig uit het omhulsel te knijpen (ik snap dat de associatie voor sommigen misschien niet prettig is, maar als het goed is heb je een lekkere worst gekocht en gaat het hier om darm. Worst wordt juist beter als het kan ademen. In plastic kan dat niet!). Ik vond het wel leuk om de balletjes vervolgens wat kleiner te hakken in de pan. Ik voegde nog wat gerookt paprikapoeder toe en wat cayenne, dus dit gerecht is licht pittig. Ow ja en het is lekker snel klaar, want ik hou wel van turbo koken op z’n tijd 😉

Spaghetti met merguez en cherrytomaatjes

Spaghetti met merguez en cherrytomaatjes

Recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • Spaghetti naar keuze voor vier personen
  • 4 merguezworstjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 16 cherrytomaatjes
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • ½ theelepel Spaanse paprikapoeder (optioneel)
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • boter

Instructies

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti en kook die volgens de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de ui, bak die enkele minuten glazig in wat olijfolie en bak in de laatste minuut een uitgeperste teen knoflook mee. Haal nu de uien uit de pan.
  3. Druk de merguezworstjes voorzichtig boven de pan met resterende olie uit, hak ze met een houten lepel wat kleiner. Bak even aan totdat ze dichtgeschroeid zijn.
  4. Doe de uien terug in de pan, voeg tijm, oregano, paprikapoeder en cayenne toe. Bak nog kort enkele minuten.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe in het de pan.
  6. Giet de spaghetti af en doe in de pan, het is mooi als er wat kookvocht meekomt.
  7. Hussel het door elkaar en doe er nog een klont boter bij, wacht totdat die is gesmolten en voor een lekker sausje zorgt. Schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen (of als je die niet hebt, gebruik je oude kaas). Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
  8. Snipper er nog wat peterselie overheen en serveer direct.
https://allthatfood.nl/2018/09/spaghetti-met-merguez-en-cherrytomaatjes/

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published